Brukar du shoppa online? Det gör de flesta av oss och det är inte så konstigt eftersom det går att få betydligt mycket bättre erbjudanden och priser på nätet än i en vanlig butik – speciellt när du handlar och använder dig av rabattkoder.

Det går att komma undan väldigt billigt när du har den rätta rabattkoden för ditt köp, men det gäller att tänka strategiskt och välja hur du vill använda din rabatt. När du handlar online finns fördelen att du alltid snabbt kan jämföra priset på varan med samma vara i en annan butik, och ibland är det så att du faktiskt kommer undan billigare bara genom att byta köpställe i stället för att använda en rabattkod i en butik. Men om du har en butik du ofta handlar från, som du gillar och som du tycker fungerar bra så kan det vara smart att alltid kolla upp om speciella rabatter finns för den butiken innan du beställer hem din vara. Då kommer du garanterat komma undan lite billigare.

Så fungerar rabattkoder

För att få ut det mesta av en rabattkod behöver du börja med att fundera kring vad erbjudandet faktiskt innebär, tipsar en privatekonom i intervju med Expressen. Det kan till exempel vara väldigt viktigt att läsa vilka villkor som gäller för i dessa kan det finnas en motprestation för attdu ska få ta del av rabatten, sedan kan det också vara bra att tänka till kring vad det är du vill köpa innan du köper det för att inte bara handla på impuls och slutligen faktiskt räkna ut vad totalkostnaden blir och hur mycket rabatt du faktiskt får – bara för att ett erbjudande låter bra rent procentuellt så behöver det inte vara så bra i ren kontantrabatt. Om du måste handla för ett visst belopp innan du kan applicera rabatten är det kanske inte så bra deal som det först verkar? Tänk ekonomiskt helt enkelt.

Stäng meny