Att fria till sitt livs kärlek är både nervöst och spännande. Det är en av livets största frågor och det är viktigt att det blir rätt. Oavsett var och när du tänker ställa den stora frågan bör du alltid göra det med en ring. Förlovningsringen är symbolen för evig kärlek och därför en mycket viktigt del av förlovningen. Det kan dock vara lite klurigt att köpa en ring till någon annan. Med dessa tre värdefulla tips blir det lättare att hitta rätt ring till din blivande livspartner.

Välj en tidlös design till er båda

Det finns ett enormt utbud av ringar med olika sorters utformning vilket kan göra det svårt att välja. Ett bra tips är att strunta i rådande trender och välja en tidlös design som passar lika bra nu som när ni är gamla. Klassiska förlovningsringar från Efva Attling är bra exempel på tidlös design som alltid är rätt. Här hittar du ringar i material som 18 karat guld, vitguld och silver. Dessutom är alla diamanter som används i Efva Attlings smycken konfliktfria och diamanter över 0,5k är även GIA-certifierade. Glöm inte bort att köpa en förlovningsring även till dig själv. Sverige är ett av få länder där båda parter bär förlovningsringar. Klassiska modeller inkluderar bland annat följande:

  • Solitärring – den mest klassiska modellen med en stor diamant eller annan ädelsten.
  • Sidostensring – en stor ädelsten med flera mindre sidostenar är en modell som blir alltmer populär.
  • Alliansring – en ring med flera mindre stenar.
  • Slät ring – en ring helt utan ädelstenar som är den vanligaste ringen för män, men även kvinnor väljer denna enkla men vackra typ av ring.

Sätt en budget

En förlovningsring kan kosta nästan hur mycket som helst och därför är det en god idé att bestämma budget innan du ger dig ut och letar ringar. Bestäm en budget och håll dig inom ramarna för denna. Förlovningsringar av god kvalitet kommer alltid att kosta ganska mycket, men å andra sidan ska de bäras varje dag för resten av livet. Därför bör ringarna ses som en viktig investering. Det finns ingen summa som passar alla, men en till tre månadslöner kan vara en rimlig summa för en förlovningsring. Priset på ringarna beror dels på materialet och designen, men det är framför allt storleken på ädelstenarna som kan göra att priset drar iväg. Diamanter, som är mycket populära i förlovningsringar, kan kosta från ett par tusenlappar upp till flera miljoner om de är riktigt stora.

Försök ta reda på storleken

Sist men inte minst bör du försöka ta reda på din partners ringstorlek. Det kan vara svårt, men det finns några bra tips hur du kan gå tillväga. Dels kan du kolla i din partners smyckeskrin och se om hen har några andra ringar som du kan använda som mått. Glöm inte att det är viktigt att försöka hitta måttet för fingret på den hand som ringen ska sitta på. Om du är osäker på din partners ringstorlek finns det möjlighet att hyra en attrappring hos vissa smyckestillverkare, bland annat hos Efva Attling. Det gör det möjligt för dig att ha en ring när du friar, men sen kan ni gå tillsammans och välja ut den äkta ringen.

Stäng meny