Hör du ordet ”ungkarlslya” får du säkert genast en bild av ett ganska tråkigt och ofta stökigt hem utan stil eller personlighet. Det är en gammal klyscha men den syns ofta i film och serier som en komisk eller lite fantasilös bild av hur killar bor på egen hand. Bilden av Joey och Chandler i Vänner som bara tänker på hur de bekvämast kan titta på Baywatch är du säkert bekant med.

Mycket har hänt när det kommer till mode för män och idag ligger fokuset mycket mer på stil och elegans än förr. Pressen att vara ”karlakarl” är på nedgång och istället handlar det mer om mångfald, hälsa och att vara sig själv. Vid utställningen Killar fick ett stort antal män att uttrycka sina tankar runt sin manlighet, vilket sedan jämfördes med gårdagens ideal och här syntes en hel del skillnader. Dagens man vill bo snyggt och fräscht och det har blivit trendigt att visa vem du är.

Säg det med bilder

En bild säger mer än tusen ord och därför blir ditt hem både trevligare och intressantare om du sätter upp tavlor och posters i alla rum. Hos Decor of Sweden hittar du ett stort utbud av både motiv och ramar, och du kan få en hel del idéer om hur du ska placera dem. En bildvägg över soffan eller en lång rad utmed hallen? En enorm förstoring i sovrummet eller små passepartouts i badrummet?

Välj motiv som du verkligen gillar och som du tycker representerar dig väl. Tycker du om bilar behöver du kanske inte gå till så extrema längder att du inreder hela hemmet som ett garage men däremot kan du sätta upp snygga posters med fordon som samtidigt är lite konstnärliga. Bilder med resemotiv är också kul, både på platser du besökt och de du vill åka till en vacker dag. Andra förslag är:

  • Kunskap. En poster med slipsknutar eller den periodiska tavlan är både kul och lärorikt.
  • Konst. Kreativitet är alltid attraktivt och tankeväckande.
  • Vintage. Sätt heminredningens ton med bilder från andra årtionden.

Var stolt över ditt hem

Den moderne mannen vill gärna vara stolt över sin bostad och det är ingen tillfällighet att allt fler män börjat intresserad sig för inredning. Det finns mycket att lära och en hel del inredningsmissar att undvika men framförallt handlar ditt hem om trevnad och personlighet. Välj färgskalor som du tycker om och strunta i vad som anses vara manligt eller kvinnligt.

Det är också attraktivt, både för dig själv och besökare, att ha ett hem som är välordnat och rent. Bor du litet bör du försöka skaffa möbler som samtidigt fungerar som förvaring, till exempel en soffa med utrymme för alla dina sängkläder eller en snygg tv-bänk med lådor och hyllor. Har du en större bostad kan du satsa på breda bokhyllor och garderober med extra utrymme. Är du duktig på DIY kan du också ge en mer personlig ton åt dina möbler genom att måla dem i rustik stil eller att byta benen på bord och stolar.

Stäng meny