I Sverige har vi väldigt varierande väder beroende på vilken årstid det är. Detta medför att det finns ett behov av att ha kläder som funkar bra efter säsong. På sommaren går man knappast runt med dunjacka, och på vintern skippar man helst kortbyxorna. Hösten och våren blir därför extra spännande i modeväg då de är en övergång mellan två distinkta väderförhållanden.

Hösttrender präglas ofta av mörka och naturnära färger. Det ska vara varmt och mysigt, men samtidigt funktionellt och stilrent. Hur modet ser ut i år är lite svårtolkat. Det finns många intressanta trender att följa och det tycks inte finnas en helt genomgående röd tråd. Vi ser allt från färgglada halsdukar till helvitt från topp till tå. Kanske är det så att vi får se det som en fördel, att vi får lite friare tyglar att själva styra vår outfit. Det kan dock föra med sig att man istället står och velar, ibland kan det vara skönt att veta vad som gäller och låta sin garderob föras med i aktuella trender.

Jackor och tjocktröjor i fokus

Eftersom hösten främst förknippas med kyliga vindar och regn riktas modets blickar främst mot ytterplaggen och varma tröjor. Hur de olika märkena och modehusen valt att ta sig an kyla skiljer dem åt i material och färg. Ser man till en artikel i Göteborgsposten där de visar de traditionella butikernas utbud är det mycket lejongult och grått som kombineras i olika mönster och textilier.

I tidningen Café har de kollat mer på de stora och exklusiva modehusen och där skiljer sig modet något från de klassiska klädaffärerna. Vi har mycket 90-tal blandat med rutor och skinn. Mycket är likt kring färgpaletten, det är naturnära färger som blandas med färger som sticker ut. Om du är en person som uppskattar abstrakta mönster och färgkombinationer är du säkert medveten om att Versace har en tämligen speciell stil på sina mönster. Nyligen uppmärksammades det faktiskt att Versace köpts upp av Michael Kors och vi får helt enkelt se om deras speciella mönster och former lever vidare under MKs styre.

Stäng meny